luni, 17 mai 2010

Ce este o caricatura?



Portretul exista dintotdeauna.Datorita lui cunoastem anumite figuri ilustre ale istoriei.

Exista doua tipuri de portrete:cele care pun accent pe asemanarea cu modelul, urmarind sa fixeze un anumit chip, si aceasta pentru frumusetea, expresivitatea si celebritatea lui: acest gen de portret a fost treptat inlocuit cu fotografia.Dar mai exista si chipul pe care il alegi pentru ca se potriveste intr-o compozitie sau intr-o anumita scena.In acest caz, asemanarea se subordoneaza ideii de ansamblu.

Caricatura:este un gen aparte al artelor vizuale, de obicei un desen, deşi poate fi executată şi în alte tehnici, care reprezintă o persoană sau o situaţie printr-o exagerarea intenţionată a unor trăsături sau caracteristici, în scopul satirizării, ridiculizării sau atragerii atenţiei.

In acest domeniu foarte specific nu este de ajuns sa stiti sa desenati, pentru a reusi.Trebuie sa identificati trasatura de caracter pe care o veti accentua pana la exagerare.

In exemplul de mai sus am exagerat numai putin ochii si buza de jos a persoanei.De asemenea bustul a fost putin subtiat pentru a evidentia chipul si de a pozitiona desenul per ansamblu in centru, aerisit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lista mea de bloguri